első turné

2010.02.22. 22:07

az első turnén (1976 július-november) a clash: strummer, jones, simonon, terry chimes (aki a london ss tagja volt, jonesszal együtt), keith levene (ő később a johnny rotten-féle, post-pistols-os public image limited tagja).
a program: listen + deny + 1-2 crash on you + i know what to think on you + i never did it + i cant't stand the flies + janie jones + protex blue + mark me absent + deadly serious + what's my name + sitting at my party + 48 hours + i'm so bored with you (+ usa) + london's burning + 1977 + white riot + career opportunities
(a linkek mind ennek a turnénak a felvételeire mutatnak, sőt a lenti plakátban meghirdetett koncert felvételeire is - kettőt nem találtam)

paul simonon először állt színpadon a turné első koncertjén, a sheffield-i "the mucky duck"-ban (másik fellépő: sex pistols). teljesen lehangolódott a basszusgitárja, de nem érdekelte, csak élvezte a helyzetet. jones hangolta fel a hangszerét, koncert közben.

aztán decemberben még egy angol turnén vettek részt, gyakorlatilag minden nap felléptek valahol. fellépők: clash, pistols, damned, heartbreakers. strummer szerint ez a turné "tette fel a punk-ot a térképre".

és akkor a career opportunities, az utolsó turnén, 6 év múlva:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://heticlash.blog.hu/api/trackback/id/tr801782439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása